icoon | snelverwijspunt
logo | snelverwijspunt

Mantelzorgcoach

interventie cover | snelverwijspunt

Mantelzorgcoach

€ 1.348,-

Op dit moment combineert een op de acht medewerkers in Nederland een betaalde baan met mantelzorgtaken: intensieve zorg voor een familielid of andere naaste. En dat is geen gemakkelijke opgave.

Optionele aanvullende dienst(en)

Expertisebedrijf:

Gimd

Omschrijving

Mantelzorg: een tweede baan.

Mantelzorgers hebben in feite twee banen. Ze zien hun zorgtaken vaak als een privéaangelegenheid en praten er dus niet over op het werk. Maar de combinatie van een baan en de zorg voor een ander levert voor bijna de helft van de mantelzorgersproblemen op. Met overbelasting en soms verzuim als gevolg.


Wanneer schakelt u de mantelzorgcoach in?

Om te voorkomen dat een mantelzorger overspannen raakt of gaat verzuimen, is het belangrijk om op tijd samen in gesprek te gaan om de balans tussen werk en privé te herstellen. Dat is het moment om de hulp van de mantelzorgcoach in te roepen.


Wat kunt u verwachten van de mantelzorgcoach?

De inzet van de mantelzorgcoach verloopt via ‘het Gimd kortdurende interventie bedrijfsmaatschappelijk werk programma‘ en bestaat in totaal uit maximaal vijf gesprekken. Wanneer tijdens de intake blijkt dat het kernprobleem van de medewerker betrekking heeft op mantelzorg wordt dit tijdens de begeleiding het aandachtspunt. De mantelzorgcoach adviseert en begeleidt de medewerker om nieuwe wegen te vinden die de balans tussen werk en privé herstellen en daarmee verzuim voorkomen. We onderzoeken bijvoorbeeld of binnen het persoonlijke netwerk hulp geboden kan worden. Maar ook het stellen van grenzen en het maken van (nieuwe) afspraken komt aan de orde. Belangrijk is dat de medewerker stapsgewijze regie weer in eigen hand krijgt en houdt.Wat levert de inzet van de mantelzorgcoach u op?

Dankzij de inzet van een mantelzorgcoach krijgt uw medewerker meer grip op zijn of haar situatie, waardoor werkdruk en spanningen beter te hanteren zijn en hij of zij gemotiveerd en inzetbaar blijft.

Document

icoon | snelverwijspunt

Leaflet Mantelzorgcoach (2).pdf

download

Gerelateerde interventies

Details

Looptijd:

3 tot 4 maanden

Start dienstverlening:

i.o. na 1e contact

Aantal gesprekken:

5

Extra informatie:

Gimd locatie. Intake 2 uur, vervolggesprekken 5 uur.

Wachtlijst:

Geen wachtlijst

Prijs specificaties

Contactgegevens aanbieder

undefined

265

Naam:

Gimd

Telefoon:

088 800 85 00

logo | snelverwijspunt

Contact

Postbus 30514

3503 AH Utrecht

info@snelverwijspunt.nl

KVK: 27145186

BTW: NL 802355456B01

© 2024 Zorg van de Zaak

icoon | snelverwijspunticoon | snelverwijspunt