icoon | snelverwijspunt
logo | snelverwijspunt

Talent@workplan

interventie cover | snelverwijspunt

Talent@workplan

Regisseur zijn over je loopbaan

€ 0,-

De druk om aandacht te besteden aan talentontwikkeling van werknemers binnen organisaties neemt toe. Dit komt onder andere doordat de behoefte aan innovatie stijgt, de verantwoordelijkheid voor talentontwikkeling verschuift en de loopbanen van werknemers zijn steeds beweeglijker. Ook worden we ons steeds bewuster van de uitdagingen die impactvolle momenten in ons leven met zich mee kunnen brengen voor onze carrière.

Expertisebedrijf:

endit

Thema:

Werkgeluk

Omschrijving

Effectieve aanpak door de samenwerking tussen En Dit en Zorg van de Zaak Experts.

Het is van groot belang dat werknemers zich blijven ontwikkelen en hun eigen loopbaankeuzes maken – op basis van talent, sterke kanten, interesses en zelfkennis. Maar hoe kom je erachter waar je kracht ligt?


Het Talent@workplan is een instrument voor werknemers, werkgevers, leidinggevenden en hr-afdelingen om hun loopbaanontwikkeling in kaart te brengen.


Voor wie is het bedoeld?

  • voor werknemers om hun talenten te ontwikkelen en regie te nemen in hun loopbaan;
  • voor werkgevers die hun werknemers fit, vaardig en bevlogen willen houden.


Wat houdt het Talent@workplan in?

Het Talent@workplan is speciaal ontwikkeld door de professionals van Zorg van de Zaak om medewerkers te begeleiden naar meer regie in hun loopbaan. Onder begeleiding gaan werknemers aan de slag met korte reflectieopdrachten en voeren zij gesprekken met werkgever of leidinggevende, in een periode van acht weken. Dit levert een persoonlijk plan voor de werknemer op. Het Talent@workplan helpt de werknemer en werkgever om:

  • een open dialoog te (blijven) voeren over loopbaanthema’s.
  • koers te bepalen bij een ontwikkelings- of loopbaantraject.
  • eigen regie stimuleren (daadwerkelijk in beweging brengen) en de gewenste ontwikkeling in kaart brengen.
  • Werkgeluk te verhogen.


Wat levert het op?

Deze aanpak geeft werkbare en motiverende doelen, zodat de medewerker in haalbare stappen op weg gaat naar de gewenste toekomst met als resultaat meer eigenaarschap, arbeidstevredenheid, motivatie en organisatiebetrokkenheid. Daarbij krijgt de werknemer meer grip op de loopbaan en ontwikkeling, zowel binnen de organisatie als daarbuiten.

De gesprekken laten zien waar de werknemer nu staat en wat er nodig is om loopbaanstappen ook daadwerkelijk te zetten. En – niet onbelangrijk – in de praktijk blijkt dat het Talent@workplan de werkrelatie tussen werknemer en leidinggevende versterkt. Daarmee zet het Talent@workplan een positief proces in gang. Talent@workplan gaat namelijk uit van positiviteit en kwaliteit: zowel van de werknemer als de werkgever.


Talent@workplan in de praktijk

Het eerste gesprek is een brainstormsessie over de kwaliteiten en sterke kanten van de medewerker (en zijn omgeving).

Tussen het eerste en tweede gesprek reflecteert de werknemer op drie thema’s: bevlogenheid, werkgeluk en 21st century skills. Dit laatste is de verzamelterm voor algemene competenties die belangrijk zijn in de huidige kennis- en netwerksamenleving. De werknemer scoort zijn eigen beleving van deze thema’s aan de hand van loopbaanwielen.

Tijdens het tweede gesprek zijn de loopbaanwielen onderwerp van gesprek. Vervolgens wordt overeenstemming gevonden op de doelen waar de werknemer mee aan de slag wil.

Tussen het tweede en derde gesprek worden de voorgenomen stappen uitgevoerd. Er is ook ruimte om nieuwe vervolgstappen te formuleren. Of om aan de slag te gaan met andere loopbaandoelen.

Tijdens het derde gesprek wordt geïnventariseerd wat goed werkt. Aan de hand van de loopbaanwielen wordt duidelijk waar de vooruitgang zit. Dit derde gesprek is het moment om afscheid te nemen van zaken die niet goed werken. Zo worden strategieën geëvalueerd en verbeterd.

Het persoonlijk Talent@workplan voor een werknemer met concrete acties en doelen, gericht op de gewenste toekomst.


Het Talent@workplan is een samenwerking tussen En Dit en Experts.

Document

icoon | snelverwijspunt

200520ProductbladTalentworkplan.pdf

download

Details

Eerste contact:

Binnen 5 werkdagen

Wachtlijst:

Geen wachtlijst

Prijs specificaties

Contactgegevens aanbieder

undefined

324

Naam:

En Dit

Telefoon:

088-277 41 01

logo | snelverwijspunt

Contact

Postbus 30514

3503 AH Utrecht

info@snelverwijspunt.nl

KVK: 27145186

BTW: NL 802355456B01

© 2024 Zorg van de Zaak

icoon | snelverwijspunticoon | snelverwijspunt