Psychodiagnostisch expertise onderzoek
Bij (chronische) psychische klachten en inzetbaarheidsvraagstukken
Wanneer (chronische) psychische klachten herhaaldelijk leiden tot problemen in het functioneren, is het belangrijk om eventuele beperkingen en mogelijkheden in kaart te brengen. Voor een doeltreffende begeleiding moet duidelijk zijn wat de medewerker, ondanks de psychische klachten nog wel kan. Onderzoek geeft antwoord op de inzetbaarheidsvragen.
Een expertise onderzoek is uitsluitend door een medicus aan te vragen, omdat deze de onderzoeksvraag kan bepalen en tevens degene is die de rapportage mag ontvangen en beoordelen.
Psychodiagnostische onderzoeken
Bij (chronische en/of langdurige) psychische klachten en inzetbaarheidsvraagstukken
Wanneer (chronische en/of langdurige) psychische klachten leiden tot problemen in het functioneren, is het belangrijk om eventuele beperkingen en mogelijkheden in kaart te brengen. Voor een doeltreffende begeleiding moet duidelijk zijn wat de medewerker, ondanks de psychische klachten, nog wel kan.
Een psychodiagnostisch onderzoek geeft afhankelijk van de vraagstelling inzicht in het eventuele bestaan van psychopathologie en de relatie tussen de persoon, de eventuele psychopathologie en arbeidsrelevante factoren. Onderzocht wordt of er (neuro)psychologische beperkingen zijn en wat de invloed hiervan is op het dagelijks functioneren. Tevens wordt gekeken naar de mentale veerkracht van de persoon, welke kwaliteiten iemand heeft en wat diegene nog wel kan. Tot slot wordt gekeken of en zo ja welke interventies ingezet kunnen worden om de inzetbaarheid waar mogelijk te vergroten.
Wat houdt het in?
Afhankelijk van de klachten en de werksituatie vraagt de (bedrijfs)arts een van onderstaande psychodiagnostische onderzoeken aan:
De onderzoeken zijn bedoeld voor inzetbaarheidsvragen bij medewerkers met:
De resultaten, conclusies en aanbevelingen van het onderzoek worden vastgesteld in een verslag. Met toestemming van uw medewerker wordt het verslag verzonden aan de bedrijfsarts. Wanneer op basis van het onderzoek bepaalde interventies worden geadviseerd, zal de (bedrijfs)arts waar nodig dit met u afstemmen.
Onderzoeksfase
Zodra er een aanmelding gedaan wordt voor een onderzoek door de bedrijfsarts, krijgt u als werkgever een offerte voor het gehele onderzoek. Mochten er gedurende het onderzoek meer of minder kosten worden gemaakt, dan wordt hierover contact met u opgenomen om dit af te stemmen. Zodra er akkoord is op de offerte zal er contact worden opgenomen met uw medewerker om afspraken in te plannen. De doorlooptijd is gemiddeld zes tot acht weken.
Gedurende het onderzoek zal de (GZ)psycholoog die het onderzoek uitvoert contact hebben met de verwijzende arts om de vraagstelling af te stemmen. Gedurende het eerste gesprek met uw medewerker wordt in kaart gebracht of en zo ja welk type onderzoek ingezet zal worden om de vraagstelling te beantwoorden. Mocht de conclusie zijn dat een expertiseonderzoek niet de juiste oplossing is, factureren wij uitsluitend de intakefase en koppelen wij onze bevindingen terug aan de arts.
Wat levert het u op?
Er wordt gekeken naar de mogelijkheden vanuit psychologisch perspectief – als er sprake is van beperkingen, wat kan er wel en wat is dan ondersteunend in de werksetting?
De bedrijfsarts krijgt een helder beeld van wat er speelt op psychisch vlak bij uw medewerker. Op basis hiervan kan er gerichter advies worden gegeven over hoe verder met betrekking tot eventuele behandeling en inzetbaarheid.
Deze onderzoeken worden altijd in het nederlands gedaan.
240122 Psychodiagnostische onderzoeken.pdf
download
Eerste contact:
Binnen 5 werkdagen.
Looptijd:
4-8 weken
Aantal gesprekken:
4
Extra informatie:
Voorafgaand aan ieder onderzoek vindt het onderdeel anamnese screening plaats.
undefined
221
Naam:
Skils
Telefoon:
088 800 85 55
E-mail:
info@skils.nl