icoon | snelverwijspunt
logo | snelverwijspunt

Effectief communiceren groep - open inschrijving

interventie cover | snelverwijspunt

Effectief communiceren groep - open inschrijving

Helder communiceren en constructief handelen

€ 780,-

Onder leiding van een trainer/psycholoog wordt geoefend met het op een adequate manier kenbaar maken van wensen en behoeften. Daarbij rekening houdend met het onderscheiden én begrijpen van eigen belangen en die van de gesprekspartner.

Omschrijving

Competentietraining: 'Effectief communiceren'

Helder communiceren en constructief handelen


Gedurende de hele dag communiceren we met elkaar, zowel op ons werk als thuis. Soms verloopt dit naar wens, maar het komt ook voor dat gesprekken moeizamer verlopen en er misverstanden of zelfs ergernissen ontstaan. Iedereen heeft tenslotte zijn eigen wensen en belangen én zijn eigen manier van communiceren.


Het is ‘de toon die de muziek maakt’ - de manier waarop iets wordt gezegd, bepaalt hoe de boodschap overkomt. Het is voor iedereen vaak goed mogelijk om, wanneer er valse noten ontstaan, zelf invloed uit te oefenen en te zorgen voor een mooiere melodie waardoor meer helderheid en wederzijds begrip ontstaat. Hiervoor heeft Skils de praktijkgerichte vaardigheidstraining ‘Effectief communiceren’ ontwikkeld.


Bij effectieve communicatie houden de gesprekspartners zowel rekening met de eigen belangen en grenzen, áls met die van de ander en wordt er bij de gesprekspartner nagegaan of de boodschap helder is overgekomen. Daarnaast is het bewust zijn van de wederkerigheid in communicatie belangrijk; dat wil zeggen dat je als gesprekspartner inziet dat jouw wijze

van communiceren invloed heeft op de manier waarop de ander reageert, je krijgt terug wat je zelf uitzendt.


Wat houdt het in?

Onder leiding van een professionele trainer (psycholoog) leren de deelnemers zo communiceren dat de eigen doelen op een prettige en effectieve manier worden behaald. Tijdens de 6 bijeenkomsten/dagdelen die de eerste 3 keer wekelijks en daarna 3 keer om de week plaatsvinden, besteden we in groepen van 6 tot maximaal 10 deelnemers aandacht aan:

  • Het op een goede manier kenbaar maken van eigen wensen en behoeften.
  • Het onderscheiden en begrijpen van eigen belangen en de belangen van anderen en deze in het geheel te plaatsen.
  • De verschillende manieren van communiceren.
  • De eigen invloed op hoe de communicatie verloopt.
  • Constructieve feedback leren geven en ontvangen.

Van belang is dat de deelnemers de nieuwe vaardigheden dagelijks oefenen. Door veel te oefenen ervaren zij hoe zij hun doelen op een assertieve én tegelijkertijd prettige wijze kunnen bereiken.


Wat levert het u op?

Na het volgen van de training hebben de deelnemers inzicht in hun eigen communicatiestijl en in die van anderen. Daarnaast kunnen zij hun wensen, grenzen, feedback, complimenten en ideeën op een goede manier verwoorden en weten zij hoe zij zelf invloed kunnen uitoefenen op de wijze waarop de communicatie met anderen verloopt.

Document

icoon | snelverwijspunt

Skils competentietraining - Effectief communiceren.pdf

download

Details

Eerste contact:

Binnen 5 werkdagen

Aantal gesprekken:

6 sessies

Extra informatie:

Per deelnemer.

Wachtlijst:

Geen wachtlijst

Prijs specificaties

Contactgegevens aanbieder

undefined

217

Naam:

Skils

Telefoon:

088 800 85 55

logo | snelverwijspunt

Contact

Postbus 30514

3503 AH Utrecht

info@snelverwijspunt.nl

KVK: 27145186

BTW: NL 802355456B01

© 2024 Zorg van de Zaak

icoon | snelverwijspunticoon | snelverwijspunt