icoon | snelverwijspunt
logo | snelverwijspunt

ACT groep - open inschrijving

interventie cover | snelverwijspunt

ACT groep - open inschrijving

Groepstraining gericht op acceptatie, veerkracht en eigenwaarde

€ 780,-

Iedereen kan in het leven vastlopen, worstelen met gevoelens en gedachten of klachten hebben die we niet willen. ACT leert je om niet te vechten, maar te accepteren, denkpatronen te herkennen en helder te krijgen wat echt belangrijk voor jou is. ACT vergroot je persoonlijke veerkracht en eigenwaarde.

Omschrijving

ACT training

Wat is ACT?


Acceptance en Commitment Therapy (ACT) is een vorm van cognitieve gedragstherapie. Uitgangspunt is dat iedereen in het leven vast kan lopen. Vaak gebeurt dat omdat we worstelen met gevoelens, gedachten of klachten die we niet willen hebben. Door het vechten tegen de pijn verlies je veel energie. 


ACT leert je om op een andere manier met gedachten en gevoelens om te gaan zodat ze minder invloed op je leven hebben. Je gaat denkpatronen herkennen, bewuster kiezen wat je met je gedachten wilt doen en de pijn accepteren die bij het leven hoort. Daarnaast krijg je stap voor stap helder wat echt belangrijk en betekenisvol voor je is. Je leert om keuzes te maken en te investeren in zaken die werkelijk van waarde voor je zijn. Hierdoor ervaar je het leven als rijker en zinvoller. Uit onderzoek blijkt dat ACT je persoonlijke veerkracht en eigenwaarde vergroot en dat klachten milder en dragelijker worden.


ACT in een groep

ACT leent zich goed om in groepsverband te volgen. De kracht van het werken in een groep is dat je niet alleen van jezelf, maar ook van anderen leert. Met elkaar onderzoek je wat je kwetsbaar en wat je krachtig maakt. Vaste onderdelen van een bijeenkomst zijn aandachtsoefeningen, het delen van ervaringen met elkaar, ervaringsgerichte oefeningen en oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan.

De ACT groep komt 8 keer bij elkaar. De sessies worden iedere week gehouden en duren 2 uur.

Naast deze bijeenkomsten heb je individuele sessies met je eigen behandelaar. 


Voor wie?

De ACT-groep is zeer geschikt voor mensen die last hebben van gevoelens van verdriet, angst of somberheid, van negatieve gedachten, zelfkritiek of onzekerheid. 


Doel van de training

Door het volgen van deze training leer je om te stoppen met vechten tegen jezelf, je eigen gedachten en gevoelens. Je leert met wat meer afstand te kijken naar wat je denkt. Je hebt een beter beeld van wat belangrijk is voor je is en hoe je dat vertaalt in je leven en je werk. Je ervaart meer regie over wat je doet.

Document

icoon | snelverwijspunt

Skils competentietraining - ACT.pdf

download

Details

Eerste contact:

Binnen 5 werkdagen

Start dienstverlening:

In overleg

Aantal gesprekken:

8 bijeenkomsten

Extra informatie:

per deelnemer

Wachtlijst:

Geen wachtlijst

Prijs specificaties

Contactgegevens aanbieder

undefined

468

Naam:

Skils

Telefoon:

088-277 26 00

logo | snelverwijspunt

Contact

Postbus 30514

3503 AH Utrecht

info@snelverwijspunt.nl

KVK: 27145186

BTW: NL 802355456B01

© 2024 Zorg van de Zaak

icoon | snelverwijspunticoon | snelverwijspunt