icoon | snelverwijspunt
logo | snelverwijspunt

Arbeidsdeskundig Onderzoek & Advies

interventie cover | snelverwijspunt

Arbeidsdeskundig Onderzoek & Advies

Bij beperkte belastbaarheid

€ 1.592,80

Met een arbeidsdeskundig onderzoek van Margolin krijgt u een helder beeld van de arbeidsmogelijkheden en de inzetbaarheid van uw medewerker.

Optionele aanvullende dienst(en)

Omschrijving

Waarom een arbeidsdeskundig onderzoek?

Is uw medewerker arbeidsongeschikt, dan is een effectief re-integratietraject met de juiste aanpak erg belangrijk. Voor uw medewerker én voor u als werkgever. U moet immers voldoen aan de verplichtingen van de Wet Verbetering Poortwachter. Onze arbeidsdeskundige adviseert over maatregelen die nodig zijn om de balans tussen taakbelasting en belastbaarheid van uw medewerker te herstellen en onderzoekt de re-integratiemogelijkheden.


Wat houdt het in?

Het arbeidsdeskundig onderzoek bestaat uit een gesprek met u als leidinggevende, een gesprek met uw medewerker en een driegesprek met u en uw medewerker. Indien nodig, wordt overlegd met de bedrijfsarts, die de belastbaarheid heeft vastgesteld via een Functionele Mogelijkheden Lijst. Eventueel volgt een werkplekonderzoek (taak- en functieanalyse).


Het onderzoek geeft antwoord op de volgende vragen:

  • is uw medewerker in staat om zijn eigen functie in volle omvang te verrichten (1e spoor)?
  • zo nee, is de eigen functie aan te passen met technische of organisatorische wijzigingen, met training of met het treffen van voorzieningen?
  • zo nee, kan uw medewerker (op termijn) ander passend werk binnen uw organisatie verrichten?
  • zo nee, wat zijn de mogelijkheden van uw medewerker op de arbeidsmarkt in een andere functie bij een andere werkgever? Ofwel: is ander werk mogelijk in een andere organisatie (2e spoor)?


Wat levert het u op?

Het arbeidsdeskundig onderzoek geeft inzicht in de belastbaarheid van uw medewerker en maakt duidelijk of uw medewerker kan terugkeren in de huidige functie, in een andere functie binnen uw organisatie of in een andere functie in een andere organisatie. U krijgt inzicht in de mogelijke scenario’s die kunnen leiden tot werkhervatting, uitgewerkt in een advies.


Daarbij voldoet u aan de verplichtingen op grond van de Wet Verbetering Poortwachter en minimaliseert u het risico op loonsancties door het UWV (een loonsanctie door het UWV kan oplopen tot 52 weken extra loondoorbetaling). Ten slotte wordt de instroom in de WIA beperkt. De conclusies en concrete adviezen komen in een rapportage die beide partijen ontvangen. Zo heeft u altijd alle belangrijke informatie uit het arbeidsdeskundig onderzoek bij elkaar.

Document

icoon | snelverwijspunt

Arbeidsdeskundigonderzoek.pdf

download

Details

Eerste contact:

zie hieronder

Looptijd:

6 weken (incl. rapportage)

Start dienstverlening:

In overleg

Extra informatie:

Eerste contact: De arbeidsdeskundige neemt contact met u op.

Wachtlijst:

Geen wachtlijst

Prijs specificaties

Contactgegevens aanbieder

undefined

236

Naam:

Margolin Arbeidsdeskundigen

Telefoon:

088 277 41 10

logo | snelverwijspunt

Contact

Postbus 30514

3503 AH Utrecht

info@snelverwijspunt.nl

KVK: 27145186

BTW: NL 802355456B01

© 2024 Zorg van de Zaak

icoon | snelverwijspunticoon | snelverwijspunt