icoon | snelverwijspunt
logo | snelverwijspunt

Training breinvriendelijk werken en leven

interventie cover | snelverwijspunt

Training breinvriendelijk werken en leven

Maatwerk incompany trainingen, workshops en presentaties

€ 0,-

Veel mensen ervaren regelmatig klachten door mentale overbelasting. Niet zo gek, want ons brein wordt voortdurend geprikkeld. Ons brein is niet gemaakt om altijd 'aan te staan'. Een breinvriendelijke werk- en leefstijl betekent een goede afwisseling tussen mentale activiteiten en aandacht voor een werkorganisatie/omgeving die focus ondersteunt.

Expertisebedrijf:

Skils

Omschrijving

Breinvriendelijke werk- en leefstijl


Duizenden jaren geleden waren wij mensen jagers en verzamelaars. Door de informatierevolutie zijn velen van ons breinwerkers geworden. Waar wij vroeger letterlijk gebukt gingen onder zwaar fysiek werk, lopen wij nu het risico op mentale overbelasting. Zo blijkt ook uit de verzuimstatistieken. De nieuwste stap in de evolutie voor deze breinwerker, is die naar hybride werken.


Met de digitale revolutie is de weetbaarheid van de wereld enorm toegenomen. Wij staan 24-7 aan en gebeurtenissen van over de hele wereld komen binnen enkele seconden onze bubbel binnen. Wij voelen ons betrokken bij zoveel zaken waar wij geen invloed op hebben, al was het maar omdat het gebeurt aan de andere kant van wereld. Niet alleen de weetbaarheid is toegenomen, ook onze zichtbaarheid is gegroeid: we laten digitale sporen achter. 


Het werk(en) is ook veranderd: traditionele doe-functies kennen tegenwoordig registratie- en verantwoordingstaken, want meten is weten. Informatie verwerken, opstellen, analyseren, plannen maken… Denkwerk drijft op aandacht en concentratie en het kost energie. Zoals elke topsporter weet: herstel is minstens zo belangrijk als hard trainen. 


Veel mensen ervaren regelmatig klachten door mentale overbelasting. Niet zo gek, want ons brein wordt voortdurend geprikkeld: tijdens het werk, maar ook privé en zeker als dit steeds meer door elkaar heen gaat lopen. 

Ons brein is niet gemaakt om altijd ‘aan te staan’. Een overvolle agenda, multitasking en continue bereikbaarheid via mail en sociale media zijn funest voor onze gezondheid, vitaliteit en creativiteit. 


Een breinvriendelijke werk- en leefstijl betekent een goede afwisseling tussen activiteiten die weinig, een gemiddelde en een flinke inspanning van ons brein vragen, zodat overbelasting wordt voorkomen. Dit vraagt om een werkorganisatie en werkomgeving die focus ondersteunt, naast een werkstijl die gekenmerkt wordt door mono-tasking, planmatigheid, ruimte voor breinherstel en focus.


Het is meer dan ooit zaak om onze aandacht en focusreserves niet uit te putten, en te zorgen voor herstelmomenten! Dit klinkt simpel, maar de praktijk is door de waan van de dag weerbarstiger: 

  • Hoe voorkom ik dat mijn aandacht continu wordt gekaapt?
  • Hoe voorkom ik dat ik telkens ga switchtasken?
  • Hoe voorkom ik dat ik continu aan sta en aan ga?


We dagen mensen uit na te denken over een breinvriendelijke(r) werk- en leefstijl. 

Energie kun je maar een keer uitgeven. 

Welke keuzes maak jij? 


Meer weten? 

Laat het ons weten. Wij nemen contact op over de vorm en de planning:

  • Prikkelsessie live (1,5 uur)
  • Webinar (1,5 uur)
  • Workshop (dagdeel) max aantal deelnemers
  • Maatwerktrainingen (leidinggevenden) max aantal deelnemers 


Op offertebasis

Document

icoon | snelverwijspunt

leaflet Breinvriendelijke werk- en leefstijl.pdf

download

Details

Start dienstverlening:

In overleg

Extra informatie:

Mogelijkheden voor: Prikkelsessie: 1,5 uur (online of live) Workshop: een dagdeel of een dag Webinar: op maat Training: een tot anderhalve dag

Wachtlijst:

Geen wachtlijst

Prijs specificaties

Contactgegevens aanbieder

undefined

521

Naam:

Skils

Telefoon:

088 800 85 55

logo | snelverwijspunt

Contact

Postbus 30514

3503 AH Utrecht

info@snelverwijspunt.nl

KVK: 27145186

BTW: NL 802355456B01

© 2024 Zorg van de Zaak

icoon | snelverwijspunticoon | snelverwijspunt